Keratosis Pilaris (nuppete hud)

Keratosis Pilaris er små nupper som inneholder talg. Det er veldig vanlig å få på overarmene og på fremsiden av lår.
Det er helt ufarlig, men det kan vær kosmetisk skjemmende for enkelte.

Symptomer:
Huden er ru på det området som er rammet, og prikkete (kan minne litt om "gåsehud").

Behandling:

Luftfukter

Kremer som består av salicylsyre

Locobase LPL (reseptfritt) er en SVÆRT fuktighetsrik bodylotion. Jeg har brukt denne selv, men den er ganske fet i konsistensen. Jeg ville ikke brukt den på dagen, men heller om natten som en "nattkrem".

Kremer som består av karbamid kan ha en god effekt for de som har KP. Jeg har ikke prøvd den selv, men jeg leste på lommelegen.no at produktet Carbaderm (reseptfritt) skal være bra.

Hvis du har prøvd noen av disse og har ikke fått noe effekt av dette, kan du gå til hudlege og få sterkere kremer som bl.a. Aberela. Den består av Vitamin A syre.
Effekt: Aberela vil gjøre at huden flasser av og løsner opp "prikkene" (fortykkelsene).
MEN: Mange opplever at keratosis pilaris som oftest kommer tilbake.

Bilde (funnet på google):


Ca 50 - 80 % av tenåringer har keratosis pilaris.
Har du KP? Har du noen tips om hvordan man kan forebygge mot prikkete hud?

Henriette

4 kommentarer

Charlotte

23.10.2011 kl.21:20

Ville delen denne med deg: Keratosis pilaris er en svært vanlig hudtilstand som kjennetegnes av ru hud. Det rammer vanligvis baksiden av armene, og fremsiden av lårene. Typisk er ru, nuppete og ofte rød prikker i huden. Hudforandringene er sentrert rundt utløpsgangene til hårene. Keratosis pilaris er et kosmetisk hudproblem, som kan bedres med bruk av riktige produkter. Les mer om årsak og behandling av keratosis pilaris i artikkelen under.

http://www.dermatologi.no/hudsykdommer-h-m-keratosis-pilaris.html

henriettehodne

23.10.2011 kl.23:00

Charlotte: Takk skal du ha for informasjonen Charlotte! =)

Ingrid

22.02.2013 kl.18:07

Denne hudsykdommen burde man virkelig komme opp med.en kur til:/ har slitt med det i alle år. Særlig om vinteren blir huden rød lilla prikkete og tørr og på sommeren klør jeg. For mange forsvinner det heldigvis med årene!:) bra at noen skriver om det!

marlene

13.05.2013 kl.01:48

Sliter veldig med dette på leggene og overarmene, haaater det! Det er veldig pinlig for alle vennene mine har silke glatte bein og overarmer, mens mine føles ut som jeg ikke har barbert leggene om dere skjønner... Altså ikke en gøy hudsykdom!! Noen burde finne opp en kur til dette dritte her.

Har et lite tips og gi, skrub der du har KP med en vante eller en vanlig skrubbgod med skrubbekrem, eller dusjsåpe. Skrubb i sirkulære bevegelser, etter noen minutter skal du se resultater, du kan bli litt rød og kanskje du svil men det er helt klart verdt det! Hvist du gjør det annenhverdag burde du se resultater. Som sagt det kurerer ikke men hjelper myye til. Håper det var et nyttig tips :)

Skriv en ny kommentar

hits